Musaka od junetine i kiselog kupusa, ugrejte se i uživajte u zimskom specijalitetu!
SASTOJCI:
1 kg kiselog kupusa, 2 glavice crnog luka, 100 g pirinča, so, biber, ulje, 400 g mlevene junetine, 3 jaja, 2 dl kiselog mleka, 1 dl mleka.
PRIPREMA:
Na ulju propržite kiseli kupus i iseckanu glavicu crnog luka. U međuvremenu skuvajte pirinač i ocedite ga. Drugu glavicu crnog luka propržite i dodajte mleveno meso. Kad se meso isprži skinite ga sa šporeta i dodajte so i biber. U ohlađeno meso umešajte jedno jaje. Deo kupusa složite u dublju posudu, preko njega pospite kuvani pirinač, posolite i odozgo poređajte deo mesa. Postupak ponavljajte dok ne potrošite namirnice, tako da završite s kupusom. Preostala jaja razmutite s mlekom, dodajte kiselu pavlaku, dobro izmešajte i prelijte preko musake. Musaku od kiselog kupusa zapecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
PROČITAJTE JOŠ: