SPOLJA HRSKAVE, IZNUTRA SOČNE Mini tulumbe sa grizom! Bez kuvanja smese, a ukus je još bolji!

Recept.

Tulumbe
Tulumbe, Foto: Screenshoot Youtube

Sastojci

360 g brašna, 140 g griza, 2 belanca, 1 vanilin šećer, 2 čaše čvrstog jogurta (360 g), ekstrakt vanile, 100 ml ulja, 1 prašak za pecivo

Za sirup: 800 g šećera, 500 ml vode, limun, 1 vanilin šećer,

70 ml ulja za prženja

 

Priprema

Najbolje je da sirup pripremite dan ranije, ako ne stignete možete i taj dan. Prokuvajte vodu i šećer i nakon što provri dodajte limun i vanilin šećer pa kuvajte još 10 minuta.

U posudu stavite jogurt, belanca, ulje, vanilin šećer i ekstrakt vanile pa pomešajte. Dodajte griz pa promešajte i zatim brašno i prašak za pecivo. Stavite testo u špric pa ga stavljajte u vrelo ulje.

 

Pržite tulumbe dok ne dobiju boju uz preprestano mešanje kada isplivaju na površinu, pa ih vadite kašikom sa rupama i stavljajte u sirup. Kada upiju izvadite ih u posudu i prelijte ostatkom sirupa ukoliko ga ima pa služite.

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi