Milanske šnicle - sjajan nedeljni ručak!
alo.rs
šnicle
Foto: printscreen/youtube

Sastojci:

1 kg svinjetine ili junetine*
* Šnicle od buta il krmenadle bez kostiju.
5-6 čena belog luka
5 dl soka od paradajza
So, mešavina začina
Peršunov list
Mast ili ulje za prženje

Priprema – II deo

Priprema:
Šnicle blago izlupajte tučkom za meso, a potom utrljajte mešavinu začina.

šnicle
šnicle, Foto: printscreen/youtube

Na zagrejanoj masnoći kratko propržite meso sa obe strane, vadite i slažite na zagrejani tanjir.

Kad sve izvadite, nalijte vodom preostalu masnoću i prokuvajte, a zatim vratite šnicle. Ređajte ih u više slojeva, a svaki red još malo posolite, te pospite seckanim belom lukom i peršunom.

šnicle
Foto: printscreen/youtube

Sipajte sok od paradajza i kad sve proključa, prekrijte šerpu aluminijumskom folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 °C.

NAPOMENA:Možete naravno prvi deo pripreme da obavite u tiganju il sl.sudu, a drugi u vatrostalnoj posudi il tepsiji.
Pecite više od dva sata, pa skinite foliju da se sve malo zapeče i tečnost uvri.
Služite uz krompir pire il prilog po želji.

PROČITAJTE JOŠ: