tortilja
Shutterstock
tortilja

Shutterstock

tortilja, Foto: Shutterstock

 

Sastojci

Pileći file - 400g
Crvena paprika - 2 kom
Zelena paprika - 2 kom
Crveni salatni pasulj - 100g
Kukuruz šećerac - 100g
Paradajz - 2 kom
Tortilja - 4 kom
Pavlaka - 100g
Vajkrem - 100g
Namaz a la kajmak - 100g
Aleva paprika - Po želji
So & biber - Po želji

Uputstvo za pripremu

Priprema pilećeg mesa: Meso iseckajte na šnicle, stavite alevu papriku, so, biber i malo čili začina, pa tako začinjenu piletinu ispecite na tiganju. Ostavite je da se ohladi, namažite malo maslinovog ulja i isecite meso na trakic (žilijen).

Priprema povrća: Sve paprike isecite žilijen i u tiganju u kom se pržilo meso, blago je izgrilujte oko 5 minuta. Tako će ostati hrskava a upijće miris i začine od mesa. Zatim je stavite u činijicu. U drugu posudu stavite pretodno opran crveni pasulj, a u treću kukuruz šećerac, a u četvrtu sitno iseckan paradajz

Priprema namaza: Pomešajte a la kajmak, pavlaku i vajkrem, malo posolite i sve dobro sjedinite.
Pravljenje tortilje: Tortilju premažite namazom, dodajte iseckanu piletinu, papriku, kukuruz, pasulj i lepo rukama sve to rasporedite. Tortilju pakujte na sledeći način: savijte jedan njen kraj, tako da svi sastojci ostanu unutra, pa blago pritisnite. Zatim, drugi kraj tortilje zarolajte vodeći računa da su svi sastojci na mestu. Polako je umotavajte istovremeno blago pritiskajući tortilju. Ostatak piletine i papriku dodajte na vrh. Paradajz posolite, stavite malo bosiljka i pospite po tortilji kada je gotova. Ukoliko imate čili žilice, možete i njima ukrasiti tortiljice