VEOMA LAKO Medena srca obožavaju svi, a evo kako da ih napravite kod kuće!
Savršena vikend poslastica!

Ako volite klasične medenjake, a jednako vam je draga i čokolada, spojite ih u neodoljivu kombinaciju.
Sastojci:
– 120 grama maslaca sobne temperature
– 130 grama meda
– 1 jaje
– 1 mala kašika praška za pecivo
– 250 grama glatkog brašna
– 50 grama kakao-praha
– 1 mala kašika cimeta
– 100 g tamne čokolade za ukrašavanje
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, kakao, cimet i prašak za pecivo.
U drugu posudu za miksanje ubacite maslac i med pa mešajte mikserom dok se ne povežu u glatku smesu. Dodajte jaje i ekstrakt vanile i još malo miksajte dok se ne sjedine s ostatkom smese. Ubacite u posudu mešavinu brašna, kakaa, cimeta i praška za pecivo pa rukama sve povežite u glatko testo. Pokrijte posudu plastičnom folijom i stavite je u frižider na 30 minuta da se testo stisne.
Nakon 30 minuta izvadite testo i razvaljajte na pobrašnjenoj površini na debljinu od 1 do 1,5 centimetara. Pre toga pobrašnite i oklagiju kako vam se ne bi lepila za testo. Kalupom za keks po vašoj želi izrežite oblike i slažite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Napravite razmak između njih prilikom slaganja jer će se tokom pečenja dići i proširiti zbog praška. Pleh stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite 10 minuta.
Kada se medenjaci ohlade, možete ih ukrasiti na dva načina.
Rastopite čokoladu i kašikom iz zraka prošarajte medenjake kako biste na njima dobili crte od čokolade. Još će lepše izgledati ako celu gornju stranu medenjaka umočite u čokoladu.
Ako želite savršen izgled svojih medenjaka, u otopljenu čokoladu ubacite kašiku ulja kako biste dobili sjajnu glazuru.
Medenjake složite na rešetku ispod koje ste stavili papir za pečenje, prelijte medenjake glazurom i pustite je da se u potpunosti ohladi i stisne. Medenjake možete dodatno ukrasiti tako što ćete ih nakon dodavanja glazure posuti mlevenim orasima, lešnicima ili bademima.
Prijatno!
Više sličnih vesti pročitajte OVDE!
PROČITAJTE JOŠ:
MUKU MUČITE SA GRČEVIMA TOKOM MENSTRUACIJE Ovo je uzrok, a ovako možete da ih sprečite
NAPRAVITE IH SAMI Nemojte trošiti pare na mat karmine
VITAMIN K ŠTITI SRCE 99 odsto ljudi ga nema dovoljno, evo gde ga ima najviše
PRAVI JE TRENUTAK DA SE POZABAVITE SVOJOM BAŠTOM ILI TERASOM Ašov u ruke!
-
Ukusna i jednostavna poslastica za celu porodicu
11.04.2021. 10:00 -
Sočna pileća krilca na kineski način
11.04.2021. 09:00 -
-
Juneći krompir paprikaš je idealno jelo za sve gurmane
11.04.2021. 09:30
Povezane vesti
-
-
-
Ovo su 5 sigurnih razloga da više nije zainteresovan za vas!
04.03.2021. 12:00 -
-
-
-
Recept koji ćete prosto obožavati
04.03.2021. 10:00
Najčitanije - Alo.rs
-
-
-
Grčka priznaje Kosovo
pre 12h -