SPREMNA ZA 15 MINUTA Maneštra - preukusno jelo sa povrćem u posnoj varijanti

Ovo je jedno sjajno jelo koje se kuva i sprema u Istri.

Maneštra
Maneštra, Foto: Bakina kuhinja

Može se kombinovati i spremati na razne načine, uz dodatak suvih rebara i suvog mesa kao i mnogo povrća. Ovoga puta vam predstavljamo posnu varijantu na Bakin način.

POTREBNO JE:

2 konzerve gotovog pasulja
150 gr kuvanog kukuruza
1 veći krompir
1 veći crveni luk
2 paprike sveže
2 šargarepe
malo korena celera karfiola malo (ja ga nisam imala)1 mali paradajz
1 kašičica crverrna slatka mlevena papriuka
bibera..soli
2 čena belog luka
ulje, peršunov list

Maneštra
Maneštra, Foto: Bakina kuhinja

PRIPREMA:

Iseckati luk, papriku,šargarepu,celer, ako imate karfiol cvetove i sve dobro predinstati na ulju da omekne. Dodati crvenu papriku, biber secena kockice krompir, celer kuvan pasulj i kukuruz.

Sve dobro izmešati dodati vodu da ogrezne i kuvati oko 15 min da se krompir skuva i povrće još malo skuva.

Maneštra
Maneštra, Foto: Bakina kuhinja

Dodati soli seckan beli luk i peršunov list. Posle minut isključiti. Ručak je gotov.

Vrhunsko posno jelo sa povrćem puno vitamina i minerala. 

Prijatno!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi