Pogača
printscreen
Pogača

printscreen

Foto: printscreen

Sastojci:

 ZA TESTO

brašno - oko 800 g

sveže mleko - 300 ml

šećer - 1 kašika

kvasac - 1 kocka

jaja - 1 komad

PROČITAJTE I:

 

ZA NADEV

150-200 gr šunke

200 gr kačkavalja

200 gr dimljene slanine

Puž pogača

Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

ZA PREMAZ

125 gr maslaca

1 jaje

1 kašičica svežeg mleka

PREPORUČUJEMO:

 

Priprema:

Od nabrojanih sastojaka zamesite meko testo. Ostavite da duplo naraste. Podelite na tri lopte različite veličine (kako je na slici).

Najveći deo razvijte u pravougaonik.

Premažite maslacem/uljem i posipajte rendanom šunkom i rendanim kačkavaljem. Urolajte, napravite venac i stavite u nauljanu tepsiju.

Drugu srednju loptu razvijte u krug, pa je stavite u tepsiju da pokrije venac.

Pletenica kolač

Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

Premažite sa malo maslaca i isecite krajeve na paran broj traka. Razvijte i najmanju loptu.

Premažite maslacem, pa preko poređajte komadiće slanine i posipajte rendanim kačkavaljem.

Urolajte, pa isecite na kolutove širine 4 - 5 cm. Kolutove poređajte u sredinu tepsije. Svaku traku koju ste isekli uvijte, pa je zavijte u krug, tako da dobijete oblik puža. Isecite rolat, ali ne do kraja i ostavite da naraste. Premažite jajetom koje ste umutili sa malo mleka.

Pecite oko 45 minuta na 200 stepeni ili dok pogača ne bude gotova. Izvadite pogaču iz rerne, premažite je maslacem, pa je uvijte u krpu da se ohladi.

PREPORUČUJEMO I:

Punjene paprike sa sirom iz rerne

Bakina kuhinja