Sos, hrana
Shutterstock
Sos, hrana

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Na ovom svetu postoje dve vrste ljudi: oni koji jedu kore i oni koji ih ostavljaju. Ljudi koji vole da umaču u kečap i oni koji ga sipaju preko svega, i ne razmišljajte uopšte o tome da kažete obožavateljima glatkog namaza da je puter od kikirikija sa komadima bolji.

Dakle, kad dođe vreme da se reše ove stare rasprave o hrani, barem znate da u britanskom restoranu Harvester uvek možete dobiti šta želite.

Sa menijem od kojeg ide voda na usta, prepunim mogućnostima za sve vrste ljubitelja hrane - ljubiteljima roštilja do onih koji vole slatkiše, i do vegana - apsolutno svi su zbrinuti.

Ljubitelji hrani Nikol Trilivas (levo) i Beki Frit (desno) raspravljaju o najvećim debatama o hrani. Uostalom, ko može da se protivi pojedi-koliko-možeš baru za salate?

CRNI PUDING: DA ILI NE?

Beki: 'Kada je u pitanju kuvani doručak, idite do kraja ili idite kući.'

'Postoje određene stvari koje čine klasični kuvani doručak. Za mene su to kobasice, pasulj, jaja i slanina. Potom su tu opcioni dodaci koji dobar doručak pretvore u odličan. Kao, crni puding, avokado, pire. Dakle, ako ste vani za doručak i već ste se odlučili za srdačnu, sveže kuvanu opciju, onda idite do kraja ili idite kući. Na kraju krajeva, doručak jeste najvažniji obrok dana.'

Puding

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Da li je crni puding klasičan i bitan deo britanskog prženog doručka?

Nikol: 'Ne od mene.'

'Lično nisam obožavalac, ali to je lepota koja stoji iza Harvesterovog neograničene stvori-svoj-doručak varijante. Od crnog pudinga do veganske kobasice - ima za svakoga ponešto.'

PUDING ILI KREM?

Beki: 'Tečni krem za pobedu!'

'Ako ste poput mene, previše ste zauzeti igranjem muzičkih stolica između glavnog jela i deserta da biste brinuli o tome da li će vam se vrući puding ohladiti. Dakle, krem je uvek sigurna opklada - posebno lepršavi tečni krem, za polizate prste, poslužen uz Harvesterove deserte. Te stvari će i dalje imati ukus jednako dobar nakon čavrljanja na drugoj strani stola.'

Puding vanila čokolada Puding od vanile čokolade

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Da li volite krem, sladoled ili puding (da ni ne ulazimo u toplo ili hladnu debatu) ?

Nikol: 'Zašto ne oba?'

'Zašto birati između prozračnog krema ili svileno glatkog pudinga? Dopuštam da moj desert diktira izbor zavisno od slučaja. Na primer, na Harvesterovim pravim mlečnim kremama od sladoleda izbor je očigledno lepršava krema, ali na tamnoj i slatkoj pita od trešanja, svaki put je izbor topao puding.'

ANANAS NA PICI

Nikol: 'Samo napred.'

'Slano i slatko, pica i ananas su Romeo i Julija sveta hrane - svi ih žele razdvojiti, ali činjenica je da pripadaju zajedno. Dajte šansu ovoj zabranjenoj ljubavi.'

Pobeda ili greh? Da li je ananas na pici prihvatljiv je jedna od velikih debata u našoj zemlji.

Ananas

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Beki: 'To je zločin protiv hrane!'

'Voće na pici zaista bi trebalo biti greh - ali onda svi znamo kako bi se paradajz proveo ... Kad je o pici reč, uvek sam mislila da je zločin staviti slatki i sočan ukus ananasa pored slane šunke, posebno kada dodate šampinjone. Ali opet, nikad neću reći ne dimljenoj šunci i ananasu sa Harvesterovog roštilja. Pa, možda bih mogla biti ubeđena, Nikol!'

KARFIOL: ZAMENA ZA UGLJENE HIDRATE ILI ČISTO POVRĆKA?

Neki vide karfiol, sa malom količinom masti i malo kalorija, kao zamena za ugljene hidrate na koju smo čekali

Beki: 'Karfiol je imao promenu imidža'

'Da za picu od karfiola, karfiol riži i uštipcima od karfiola. Sve to. Ne, za stari običan karfiol, dosadnu povrćku koju vam je mama stavljala na ivicu tanjira za vreme božića. Karfiol je od tih dana imao ozbiljnu promenu imidža, izlazeći iz senke brokolija kako bi postao savršeno početno jelo, prilog ili zamenu koju možete da jedete bez krivice kad pokušavate da jedete obrok sa malo ugljenih hidrata. Bafalo karfiol je toliko dobar da nikad ne može biti loš.'

Salata zima karfiol dijeta

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Nikol: 'Nemojte karfiol pretvoriti u nešto što nije'

'Jedan karfiol mora da prolazi kroz krizu identiteta. Ostavite siromašno povrće na miru. Kad sam to već rekla, mogla bih napraviti izuzetak za Bafalo karfiol... samo probajte da kažete ne tom umaku od belog luka!'

POMFRIT ILI ČIPS?

Beki: 'Pomfrit od slatkog krompira je novi klasik'

'Taman kad mislite da ste se odlučili za jelovnik, konobar izvadi 'pomfrit?' karticu, a vi ste kao: 'Da, bonus opcija!' Iz nekog razloga, deluje zdravije i malo avanturističnije od standardnog čipsa, pa je to automatski izbor. Samo pazite da svi za stolom znaju da je to vaš pomfrit. Ovo se ne deli, momci.'

Čips je zlatni standard pripreme krompira - ali da li ih nadmašuje njihov slatki rođak?

Pomfrit

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Nikol: 'Čips je klasik - ne menjajte savršenstvo.'

'Postoji vreme i mesto za pomfrit, ali čips je dobar za jelo u bilo koje vreme i na bilo kom mestu. Ko se ne slaže sa mnom, nek se spremi za tuču.'

SOS SA STRANE ILI GA POSPI PREKO SVEGA?

Beki: 'Sipajte preko SVEGA.'

'Jela sa sosom bi trebalo da se kupaju u njemu, ja kažem. Ništa od onih ludosti neću da čujem, kao 'ne na pečenom krompiru'. Bilo da je to pita, piletina ili pečenje, sipajte sos preko svega na tanjiru i ne štedite povrće skuvano na pari! Ako je potrebno, natopite povrće, samo se pobrinite da je ostalo dovoljno pilećeg sosa, specijaliteta Harvestera, da potraje do poslednjeg zalogaja.'

Piletina, sos, višnje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

U čamac ili potapanje? Ljudi imaju tendenciju da se nalaze u jednom od dva kampa kada je u pitanju ophođenje prema sosu

Nikol: 'Držite to odvojeno.'

„To je dokazana naučna činjenica * da je za neku hranu potrebna veća doza sosa nego za druge - pa ako potopite čitav tanjir sosom, Beki, nikada nećete pogoditi taj savršen odnos hrane i sosa. Držite svoj sos sa strane.'