kolač
Shutterstock

Sastojci:

800 g lisnatog peciva „uši“ - ukoliko ga nemate, možete ga sami spremiti.
1 litar mleka
4 jaja
150 g putera
½ čaše šećera
6 kašika brašna
kesica vanilinog šećera

Priprema:

Umutite jaja, šećer, brašno i vanilin šećer. 

Masu dobro promešajte, dodajte mleko i stavite na laganu vatru.

Kuvajte krem, neprestano mešajući, dok se potpuno ne zgusne. Kad se krem malo ohladi, dodajte puter, pa sve opet promešajte.

Kolače “uši” umočite u krem i stavite na tacnu po kojoj ćete redjati kolač-tortu. Ne štedite krem: što ih više umočite, to će oni biti ukusniji. Kada ste ih poredjali sve na tacnu, premažite ih preostalim kremom.

Na kraju, pospite kolač mrvicama koje ste dobili drobljenjem nekoliko komada lisnatih “ušiju”. To je to! Vaš “Lenji Napoleon” je gotov.