IDEALAN NEDELJNI OBROK Lazanje po originalnom italijanskom receptu
Uživajte u gurmanskom zalogaju

Potrebno je:
500 g kora za lazanje
500 g mlevenog mesa
1 veća glavica crnog luka
2 dl kuvanog paradajza
po ukusu mleveni crni biber
po ukusu so
po ukusu suvi biljni začin
Bešamel:
100 g margarina
4 kašike ulja
4 kašike brašna
600 ml mleka
Ostalo:
200 g kečapa
500 g kačkavalja
Priprema
1. Meso izdinstamo sa začinima i crnim lukom začinimo i na kraju dodamo kuvani paradajz.
2. Skuvamo testo za lazanje i ređamo u podmazan pleh jedan sloj premazujemo bešamelom (otopimo margarin u ulju dodamo brašno i uz neprekidno mešanje dodajemo mleko dok se ne zgusne) pa razporedimo deo smese od mesa i narendamo malo kačkavalja.
3. Postupak ponavljamo dok ne utrošimo namernice, a završavamo sa testo pa bešamel preko.
4. Premažemo kečapom i narendamo ostatak kačkavalja. Pečemo na 180C oko 30 minuta sečemo i spremne za posluženje.
-
Vitaminska bomba od povrća - brzo, ukusno, a tako LEKOVITO!
22.01.2021. 09:32 -
Idealan izbor - Ledeni vetar torta!
22.01.2021. 09:00 -
Lovačke šnicle sa šampinjonima, kao iz najboljeg restorana! (VIDEO)
22.01.2021. 12:51
Povezane vesti
-
Jednom kad ih napravite, pokupiće sve vaše simpatije!
13.01.2020. 13:55 -
Vege burger - Brz, jednostavan a pre svega zdrav! (RECEPT)
14.01.2020. 12:48 -
Pita sa sirom bez kora - sigurno će vam se svideti! (RECEPT)
18.01.2020. 19:20 -
Da! Isprobajte ovaj specijalitet nezaboravnog ukusa (RECEPT)
21.01.2020. 13:11 -
Krompir na španski način sa belim lukom, gotov za tili čas
23.01.2020. 12:00 -
Potaž od bundeve, porcija vitamina i zadovoljstva
24.01.2020. 16:00