Lazanje
Shutterstock
Lazanje

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Potrebno je:

Za palačinke: 500 mililitara mleka; malo soli; 1-2 jaja; brašno; ulje.

PROČITAJTE I:

 

Za nadev: 100 gr suvih kobasica; 50 gr suvog vrata; 1 kašika brašna; 300 ml mleka; 1 čen beloga luka; ulje; so; biber; origano; bosiljak; peršunov list.

Priprema: Umutiti jaja, mleko, brašno, malo ulja, i soli i umutute ređe testo za palačinke. Peći u tiganju.

Kobasice i suvi vrat iseći na sitne kockice i ispržiti u tiganju. U istom tiganju kasnije na ulju nalo propržiti kašiku brašna na ulju dodati izgnječen beli luk i mleko pa dobro umututi da nema grudvica.

 

Skloniti sa šporeta pa u smesu ubaciti so, biber, origano, bosiljak, peršunov list i ispržene kobasice i sve izjednačiti.

U manji pleh koji ste obložili pek papirom na dno staviti jednu palačinku i dve kašike nadeva, zatim palačinku i opet nadev koji razvučete po celoj površini palačinke. Tako do utroška nadeva. Na kraju staviti palačinku odozgo, malo nadeva i narendanu mocarelu. Peći na 200 stepeni C oko 30 min. Služiti toplo.

Složite salatu za slavsku trpezu kao profesionalac za samo 6 minuta! (VIDEO)

AUTOR: Stil/M.M. DATUM I VREME: 08.11.2019. 08:20 Za predivnu trpezu! Foto: shutterstock Sezona svečanih slavskih trpeza već nam je stigla i pravi je trenutak da naučimo kako da složimo salatu brzo, lako, a da pritom izgleda kao da ju je aranžirao profesionalac.

 

 

BONUS VIDEO:

Doktorka Vesna Ognjenović otkriva istinu o botoksu, hijaluronu, biopolimeru