RECEPT ZA SAVRŠEN RUČAK Krompir paprikaš sa junetinom iz rerne, provereno veličanstven
Ruzmarin i masline smo dodali, a na vama je da li ćete ih i vi staviti, oni su dali ovom jelu poseban pečat

Sastojci:
1 parče junetine bez kostiju, 300gr
3 – 4 krompira
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 paketić maslina, 150gr
1 grančica ruzmarina
4 kašike paradajz pirea
1 veza peršuna
malo mirodjije, po želji
so i biber po ukusu
Priprema :
Stavite junetinu u lonac sa vodom ( 1,5l ) i kuvajte 45 minuta.
Krompir za to vreme očistite i isecite na kockice pa stavite i on da se kuva 10 minuta u slanoj vodi.

Zagrejte 2 kašike ulja pa im dodajte sitno iseckan crni luk i beli i kada se luk prodinst anekih 5 minuta dodajte ruzmarin. Ostavite jos minut, dva da zajedno se dinsta pa dodajte iseckanu junetinu i paradajz. Dinstajte 4-5 minuta uz mešanje.
Ocedite krompir i dodajte prethodnoj smesi.
Izmešajte pa dodajte onu supu u kojoj se junetina kuvala i masline.
Sve zajedno stavite u tepsiju ili glinenu posdu i stavite da se peče na 220 stepeni 40 do 60 minuta.
Servirajte toplo.
Slične tekstove nađite OVDE!
PROČITAJTE JOŠ:
UVEK NA VRHU NAJBOLJIH IZBORA Banana split torta - ukus raja!
-
Grašak sa mlevenim mesom, varivo sa pet zvezdica (VIDEO)
16.01.2021. 12:39 -
Hladno je i treba vam ručak koji će vas zagrejati - punjene pljeskavice!
17.01.2021. 09:33
Povezane vesti
-
-
Po čemu je Jermenija poznata u hrišćanskom svetu? (VIDEO)
11.12.2020. 11:20 -
-
-