paprikaš
brzirecepti
paprikaš

brzirecepti

Foto: brzirecepti

Sastojci:

1 parče junetine bez kostiju, 300gr
3 – 4 krompira
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 paketić maslina, 150gr
1 grančica ruzmarina
4 kašike paradajz pirea
1 veza peršuna
malo mirodjije, po želji
so i biber po ukusu

Priprema :

Stavite junetinu u lonac sa vodom ( 1,5l ) i kuvajte 45 minuta.

Krompir za to vreme očistite i isecite na kockice pa stavite i on da se kuva 10 minuta u slanoj vodi.

paprikaš

brzirecepti

Foto: brzirecepti

Zagrejte 2 kašike ulja pa im dodajte sitno iseckan crni luk i beli i kada se luk prodinst anekih 5 minuta dodajte ruzmarin. Ostavite jos minut, dva da zajedno se dinsta pa dodajte iseckanu junetinu i paradajz. Dinstajte 4-5 minuta uz mešanje.

Ocedite krompir i dodajte prethodnoj smesi.

Izmešajte pa dodajte onu supu u kojoj se junetina kuvala i masline.

Sve zajedno stavite u tepsiju ili glinenu posdu i stavite da se peče na 220 stepeni 40 do 60 minuta.

Servirajte toplo.

PROČITAJTE JOŠ: