LJUBAV NA PRVI ZALOGAJ! Krompir na manastirski način za vreme posta! Prelijte ga OVIM sastojkom, bićete ODUŠEVLJENI ukusom!

Ko ga je probao, kaže da je izuzetno ukusan, toliko da mu se rado vraća.

Nedeljni ručak
 Foto: Shutterstock

Za priprema manastirskog krompira potrebno vam je: 1 kg krompira, 150-200 ml maslinovog ulja, 1-2 limuna (sveže ceđen sok), 5-6 čena belog luka sečena na tri dela, 4-5 lista lovora, iseckanih na četvrtinu, origano, so, biber.

 

A priprema je sledeća:

zagrejte rernu na 250 stepeni. Prokuvajte vodu (imajte na umu da je, jedna čaša dovoljna da se njome prelije krompir), u vodu dodajte so (jelo treba da bude slanije, ali ne preterujteo).

Iseckani krompir na kriške poređajte po tepsiji i prelijte ga slanom vodom. Dodajte zatim ulje, a krompir pospite origanom. Stavite beli luk, lovor i biber. Sok od limuna se ne dodaje u ovoj fazi pripreme jer će se od njega krompir stvrdnuti.

krompir
 Foto: Profimedia

Ubacite krompir u zagrejanu rernu. Čim počne da rumeni i ispari sva voda pa ostane samo ulje, smanjite temperaturu na 200 stepeni i pecite sve dok krompir ne omekša. Priprema traje oko 50 minuta.

Negde pred kraj pečenja izvadite tepsiju i prelijte krompir sokom od sveže ceđenog limuna, vratite nekoliko minuta u rernu, izvadite i služite.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi