Krompir na manastirski način za vreme posta! Prelijte ga OVIM sastojkom, bićete ODUŠEVLJENI ukusom!
Za priprema manastirskog krompira potrebno vam je: 1 kg krompira, 150-200 ml maslinovog ulja, 1-2 limuna (sveže ceđen sok), 5-6 čena belog luka sečena na tri dela, 4-5 lista lovora, iseckanih na četvrtinu, origano, so, biber.
PROČITAJTE JOŠ:
A priprema je sledeća:
Iseckani krompir na kriške poređajte po tepsiji i prelijte ga slanom vodom. Dodajte zatim ulje, a krompir pospite origanom. Stavite beli luk, lovor i biber. Sok od limuna se ne dodaje u ovoj fazi pripreme jer će se od njega krompir stvrdnuti.
Ubacite krompir u zagrejanu rernu. Čim počne da rumeni i ispari sva voda pa ostane samo ulje, smanjite temperaturu na 200 stepeni i pecite sve dok krompir ne omekša. Priprema traje oko 50 minuta.