piletina
printscrn/youtube
piletina

printscrn/youtube

Foto: printscrn/youtube

Evo jednog divnog i jednostavnog recepta sa piletinom, koga možete isprobati i radnim danom jer se brzo priprema, a mogućnost za pogreške je zaista mala. Obradujte ukućane kremastom piletinom u sosu od majčine dušice i limuna.

Potrebni sastojci:
4-5 komada pilećeg filea
So, biber
1 kašika maslinovog ulja
1 šolja pilećeg bujona
Naribana korica i sok jednog limjuna
¼ glavice sitno naseckanog crvenog luka
1 čen belog luka, sitno naseckan
2 kašike sitno naseckanih listova majčine dušice
3 kašike pavlake za kuvanje
2 kašike putera
piletina

Piletina, ručak, meso

Profimedia

Uključite rernu da se greje na 190C, a meso malo istanjite tučkom da bude jednake debljine. Začinite meso solju i biberom. U veći toganj sipajte ulje i stavite na šporet da se greje. Zatim stavite meso i pržite 6-7 minuta. Meso treba da dobije lepu smeđu koricu.

Izvadite meso na tanjir i prekrijte folijom, a tavu sklonite sa šporeta i sipajte bujon, limunovu koricu i sok, crveni luk, beli luk te majčinu dušicu, vratite na šporet da prokuva i ostavite da vri 10 minuta, nakon toga smanjite temperaturu i dodajte puter i pavlaku. Na samom kraju u sos dodajte meso pa sve kupa stavite da se zagreje u rerni 5-10 minuta. Piletinu servirajte uz prilog po želji.