supa, čorba, bundeva, hrana
Shutterstock, ilustracija
supa, čorba, bundeva, hrana

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Sastojci:

- 750 g očišćene bundeve

- 4 struka praziluka

- 4 lista lovora

- 1 kašika iseckanog ruzmarina

- 100 g crnog ili integralnog pirinča

- 4 kašičice seckanog peršuna

- maslinovo ulje, so, muskatni oraščić

PROČITAJTE I:

 

Priprema:

Očišćen pirinač nalijte s 3,5-4 dl hladne vode, poklopite i stavite da se kuva. Kad provri, posolite i kuvajte oko 35 minuta, da upije svu vodu. Skuvan pirinač začinite s malo rendanog muskatnog oraščića. Bundevu isecite na komadiće, a praziluk na tanke kolutiće.

Ulje bundeva bundevino ulje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Stavite u posudu s debljim dnom 4 kašike maslinovog ulja i kašiku što sitnije seckanog ruzmarina. Zagrejte, dodajte praziluk i dinstajte ga na srednjoj vatri 10 minuta sve vreme mešajući. Dodajte komadiće bundeve i lovor, i posolite. Poklopite i kuvajte 5 minuta češće mešajući.

PREPORUČUJEMO:

 

Ulijte litar vruće vode i ostavite da se kuva 15-20 minuta. Izvadite lovor, a ostatak izmiksajte u blenderu da dobijete kremastu masu. Razdelite supu u četiri tanjira, pa dodajte po 1/4 kuvanog pirinča i kašičicu sitno iseckanog peršuna.

Najbolji recept i savet kako spremiti kupus ribanac za zimnicu na starinski način!

AUTOR: Lisa/M.M. DATUM I VREME: 08.10.2019. 14:00 Kiseli kupus "ribanac" odličan je sastojak mnogih zimskih jela, a osvežavajuća salata od ovog kupusa odličan je izvor C vitamina. Foto: Profimedia Sastojci: - tvrde glavice kupusa - šargarepa - so - kim Priprema: Kupus očistiti od spoljnih listova, oprati i narendati.

 

BONUS VIDEO:

Anketa: Šta građani misle o protestu taksista