torta, kolač, čokolada,rođendan
Shutterstock, ilustracija
Torta, kolač, desert, slatkiš

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

- jaja 6

- šećer 6 kašika

- prezla 2 kašike

- brasno 2 kašike

PROČITAJTE I:

- lesnik 4 kašike

- mleko 1 litar

- šećer u prahu 200 gr

- puding od vanile 2 kom

- euro krem 200 gr

- gustin 5 kašika

- margarin 250 gr

torta, kolač, čokolada,rođendan

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

- margarin 125 gr

- mleko u prahu 200 gr

- crna čokolada 100 gr

- plazma keks 2 kutije

- šećer u prahu 150 gr

- mleko oko 1,5 dl

Kako pripremiti:

Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, pa dodati 2 kašike prezli, 2 kašike brašna, 4 kašike lešnika. Ispeći koru u plehu na pek papiru i dok je još topla premazati je sa 200 gr eurokrema (možete i malo manje).

1 litar mleka staviti da provri na šporetu i u to dodati dobro umućeno: 6 žumanaca sa 200 gr šećera u prahu,2 pudinga od vanile 5 kašika gustina i malo mleka koje smo odvojili od litar pre kuvanja.

PREPORUČUJEMO:

Kada se fil ohladi dodati jedan margarin (250 gr) i podeliti fil na dva dela: - U prvi deo dodati 100 gr istopljene čokolade. - U drugi deo dodati: 125gr margarina, 150 gr šećera u prahu, 200 gr mleka u prahu. Druga kora je od plazma keksa umoćenog u toplo mleko.

Redosled: Kora-žuti fil-plazma-braon fil. Tortu dekorisati po želji.

Žito torta omiljena je poslastica na svim slavljima, izdašna i jedinstvenog ukusa! (RECEPT)

AUTOR: Žena/M.M. DATUM I VREME: 11.10.2019. 08:00 - 11.10.2019. 08:09 Naziv je takav, a u stvari, nema žita!

BONUS VIDEO:

Anketa: Šta građani misle o protestu taksista