NESTVARNO LEPE I MEKANE KAO DUŠA Kiflice sa mesom po ovoj recepturi sigurno nikada niste jeli! Da miriše cela kuća!

Ako se približava neka zabava napravite ovo ukusno pecivo i gosti će se oduševiti.

Slane kiflice
 Foto: Shutterstock

Sastojci:

- 1 kg brašna

- 500 g mlevenog mesa

- 650 ml jogurta

- 50 g susama

- 5 jaja

 

- peršun

- 1 glavica crnog luka

- 1 prašak za pecivo

- 1 svež kvasac

- ulje

- so

- mleveni crni biber

OČAS POSLA! Bakin kolač bez jaja sa grizom, ukusna poslastica za sve sladokusce!

Priprema:

Glavicu crnog luka sitno isečemo i pržimo u tiganju na zagrejanom ulju. Kada luk omekša, u tiganj dodamo mleveno meso, posolimo, pobiberimo i promešamo.

 

Kada se meso isprži, skinemo tiganj sa šporeta, dodamo sitno isečen peršun i promešamo. Kvasac dodamo u posudu sa jogurtom i mešamo dok se ne rastopi. Zatim jogurt sipamo u posudu sa brašnom. Dodamo prašak za pecivo, jaja i promešamo. Testo premesimo na pobrašnjenoj radnoj površini.

NEMA LEPŠEG UKUSA Savršene knedle od griza, obavezna veština svake dobre domaćice! (RECEPT)

Od svakog parčeta testa oblikujemo loptastu formu. Od prve forme oklagijom razvučemo koru. Isečemo koru na osam trouglova. Na prvi trougao od testa nanesemo deo fila, uvijemo kroasan i stavimo u tepsiju obloženu pek papirom.

UKUS KOJI SE PAMTI Projice sa sirom na bakin način, čarolija koja se ne zaboravlja!

Kiflice ko duša
Foto: Shutterstock

Na isti način pripremamo sve kroasane i poređamo u tepsiju. Kuvarskom četkom žumancem premažemo svaki kroasan i nanesemo susam (ako želimo).

KADA JE JEDNOM PROBATE, UVEK ĆETE JE PRAVITI Kukuruzna torta - zdrava i brza, idealna za doručak ili večeru!

Ostavimo kroasane 30-ak minuta da narastu, pa ih pečemo pola sata u rerni zagrejanoj na 220°C. Kroasane serviramo na keramičkoj tacni ili u tanjiru u koji smo prethodno sipali kiselu pavlaku, majonez ili neki drugi sos koji može da posluži kao umak za kroasane.

Džem može da se kuva u rerni, a u njegovoj lepoti ukusa ćete uživati tokom čitave godine!

AUTOR: Bakinakuhinja/M.M. DATUM I VREME: 31.08.2019. 11:28 Lako a tako slatko Foto: Shutterstock, ilustracija Potrebno je: 5 kg zrelih šljiva; 1/2 kg šećera; rum. Priprema: Šljive dobro oprati i očistiti od koščica. Staviti u šerpu i staviti na ringlu da provre. Kuvajte dok šljive dobro ne proključaju.

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi