NESTVARNO LEPE I MEKANE KAO DUŠA Kiflice sa mesom po ovoj recepturi sigurno nikada niste jeli! Da miriše cela kuća!
Ako se približava neka zabava napravite ovo ukusno pecivo i gosti će se oduševiti.

Sastojci:
- 1 kg brašna
- 500 g mlevenog mesa
- 650 ml jogurta
- 50 g susama
- 5 jaja
- peršun
- 1 glavica crnog luka
- 1 prašak za pecivo
- 1 svež kvasac
- ulje
- so
- mleveni crni biber
OČAS POSLA! Bakin kolač bez jaja sa grizom, ukusna poslastica za sve sladokusce!
Priprema:
Glavicu crnog luka sitno isečemo i pržimo u tiganju na zagrejanom ulju. Kada luk omekša, u tiganj dodamo mleveno meso, posolimo, pobiberimo i promešamo.
Kada se meso isprži, skinemo tiganj sa šporeta, dodamo sitno isečen peršun i promešamo. Kvasac dodamo u posudu sa jogurtom i mešamo dok se ne rastopi. Zatim jogurt sipamo u posudu sa brašnom. Dodamo prašak za pecivo, jaja i promešamo. Testo premesimo na pobrašnjenoj radnoj površini.
NEMA LEPŠEG UKUSA Savršene knedle od griza, obavezna veština svake dobre domaćice! (RECEPT)
Od svakog parčeta testa oblikujemo loptastu formu. Od prve forme oklagijom razvučemo koru. Isečemo koru na osam trouglova. Na prvi trougao od testa nanesemo deo fila, uvijemo kroasan i stavimo u tepsiju obloženu pek papirom.
UKUS KOJI SE PAMTI Projice sa sirom na bakin način, čarolija koja se ne zaboravlja!

Na isti način pripremamo sve kroasane i poređamo u tepsiju. Kuvarskom četkom žumancem premažemo svaki kroasan i nanesemo susam (ako želimo).
Ostavimo kroasane 30-ak minuta da narastu, pa ih pečemo pola sata u rerni zagrejanoj na 220°C. Kroasane serviramo na keramičkoj tacni ili u tanjiru u koji smo prethodno sipali kiselu pavlaku, majonez ili neki drugi sos koji može da posluži kao umak za kroasane.
BONUS VIDEO:
Modni saveti Suzane Perić
-
Domaći čokoladni kolač, koji je "pokorio" planetu
07.03.2021. 10:00 -
Toliko boja na vašoj trpezi u samo jednom jelu
07.03.2021. 12:45 -
Prste da poližeš
07.03.2021. 17:00 -
Odličan predlog za jednostavan doručak
07.03.2021. 09:30 -
U tom slučaju napravite i domaće rezance
07.03.2021. 09:00
Povezane vesti
-
Recept za brze i neodoljive kuglice, treba vam samo 10 minuta!
02.09.2019. 08:00 -
-
Originalni recept za fokaču, tanko testo sa 3 ukusa!
14.09.2019. 08:00 -
Musaka sa slaninom, najbolja receptura za sve ljubitelje domaće kuhinje!
10.09.2019. 08:12 -