keks, čokolada
shutterstock
keks, čokolada

shutterstock

Foto: shutterstock

Čokoladni keksići su spolja krti i hrskavi, a iznutra mekani i sočni. Vrlo se jednostavno prave, a veoma su ukusni.

Sastojci:

3 belanceta

65 g kakao praha

1/2 kafene kašičice cimeta

1/4 kafene kašičice soli

1 kafena kašičica ekstrakta od vanile

150g čokoladnih kapljica

360 g šećera u prahu

Kolač, keks, čokolada

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Pomešajte suve sastojke: šećer u prahu, kakao, so i cimet.

Dodajte belanca i ekstrakt vanile, pa mešajte žicom za mućenje dok ne dobijete glatku smesu. Ne udarajte, samo mešajte!

Dodajte čokoladne kapljice. Promešajte.

Stavljajte na papir za pečenje po kašičicu testa, s razmakom od 2-3 cm. Pecite 15 minuta na 180°C.

Keksići se mrve dok su vrući, pa ih zato ostavite da se potpuno ohlade, pre nego što ih poslužite.

Čokolada

Shutterstock

Foto: Shutterstock