Keks punjen čokoladom, bez brašna: Hrskav, šočan i spreman za 15 minuta
Čokoladni keksići su spolja krti i hrskavi, a iznutra mekani i sočni. Vrlo se jednostavno prave, a veoma su ukusni.
Sastojci:
3 belanceta
65 g kakao praha
1/2 kafene kašičice cimeta
1/4 kafene kašičice soli
1 kafena kašičica ekstrakta od vanile
150g čokoladnih kapljica
360 g šećera u prahu
Pomešajte suve sastojke: šećer u prahu, kakao, so i cimet.
Dodajte belanca i ekstrakt vanile, pa mešajte žicom za mućenje dok ne dobijete glatku smesu. Ne udarajte, samo mešajte!
Dodajte čokoladne kapljice. Promešajte.
Stavljajte na papir za pečenje po kašičicu testa, s razmakom od 2-3 cm. Pecite 15 minuta na 180°C.
Keksići se mrve dok su vrući, pa ih zato ostavite da se potpuno ohlade, pre nego što ih poslužite.