Piletina sa mangom
Shutterstock
Piletina sa mangom

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sastojci:

4 kom. pilećih bataka
2 kom. mango voća (srednje veličine)
1 kasika kajanskog bibera
2 kasike smeđeg šećera
2 kom. limete
ulje, rendani kokos po želji

Priprema:

Koru limete izrendati, sok iscediti. Pileće batake iskostiti i skinuti kožu.

Sok limete pomešati sa kajanskim biberom, dodati meso i izmešati, pokriti i držati u frižideru nekoliko sati pre spremanja, najbolje je preko noći ostaviti da odstoji.

Meso izvaditi iz marinade, propržiti ga u većem tiganju na malo ulja sa svake strane, da porumeni.

Dodati sok od marinade i koru limete, dodati mango sečen na komadiće i sećer.

Pokriti posudu i na tihoj vatri dinstati jos 15-tak minuta.

Posuti narendanim kokosom pre služenja, po želji.