Karipska piletina koja će oduševiti vaša čula! (RECEPT)
Sastojci:
4 kom. pilećih bataka
2 kom. mango voća (srednje veličine)
1 kasika kajanskog bibera
2 kasike smeđeg šećera
2 kom. limete
ulje, rendani kokos po želji
Priprema:
Koru limete izrendati, sok iscediti. Pileće batake iskostiti i skinuti kožu.
Sok limete pomešati sa kajanskim biberom, dodati meso i izmešati, pokriti i držati u frižideru nekoliko sati pre spremanja, najbolje je preko noći ostaviti da odstoji.
Meso izvaditi iz marinade, propržiti ga u većem tiganju na malo ulja sa svake strane, da porumeni.
Dodati sok od marinade i koru limete, dodati mango sečen na komadiće i sećer.
Pokriti posudu i na tihoj vatri dinstati jos 15-tak minuta.
Posuti narendanim kokosom pre služenja, po želji.