Kafa Čaj Devojka Žena pije kafu čaj
Shutterstock
Kafa

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Da bi skuvali jako dobru ili malo drugačiju kafu, morate znati neke trikove.

PROČITAJTE JOŠ:

 

2. Za šoljicu kafe bez taloga, dodajte kašičicu hladne vode u džezvu sa svežim zrncima kave i pričekajte pola minute. Zrna kafe će pasti na dno, a nećete morati filtrirati svoje piće.

4. Kafa postaje jednostavno preukusna ako dodamo začine! Stavite prstohvat kardamoma u džezvu, dodajte đumbir, muskatni oraščić ili štapić cimeta. Zagrejte na laganoj vatri. Skuvajte kao obično kafu i prelijte ovom mešavinom. Piće će apsorbovati ukus i aromu začina.

Kafa zima odmor devojka

Shutterstock

Foto: Shutterstock

6. Ako želite da dobijete maksimalno bogat i jak ukus, sklonite džezvu sa vatre. Čim kafa počne da ključa skinite penu, promešajte kafu, a zatim džezvu ponovno vratite na izvor toplote. Ponovite ovu radnju tri puta.

8. Ako želite da vaša kafa dobije mekaniji i baršunast ukus, dodajte pola kašičice maslaca prilikom pripreme.

10. Da biste dobili najbolji ukus i aromu od mlevene kafe, zagrejte kafu u džezvi na pola minute, na laganoj temperaturi, bez dodavanja vode.