OVO JE NAJVEĆA GREŠKA KOJU SVI PRAVIMO Kajgana može da bude fantastičan doručak ako dodate jedan tajni sastojak

Započnite dan uz carstvo ukusa

jaja
Foto: Shutterstock

Uz nekoliko profesionalnih trikova napravićete fantastičan doručak. 

Mnogima jutro nije kompletno bez dobre kajgane, ali nekada pravljenje ovog ukusnog doručka može da bude pravi izazov.

Aleks Guarnašeli, kuvar i zvezda kulinarskih TV emisija, otkriva kako na najbolji način da napravite kajganu.

Sem pripreme, on ukazuje i na dve česte greške, zbog kojih kajgana ne uspe onako kako smo želeli da ispadne.

 

Sastojci:

2 velika jaja

1 kašika maslaca

so i biber

topla voda

 

Priprema:

Umutite jaja uz prstohvat soli, crni biber i malo hladne vode. Stavite malo maslaca u tepsiju i ostavite da se rastopi na blagoj do srednje jakoj vatri (ne dozvolite da postane smeđ!) Nakon što se maslac rastopi u tiganju, sipajte jaja. Tiganj treba da bude vruć, ali ne previše, jer je previsoka toplota ono što dovodi do prekuvanih i suvih jaja.

Ostavite da se jaja slegnu i kuvajte ih minut pre nego što počnete da ih lagano mešate gumenom špatulom, koja će zaštititi vaš tiganj od grebanja i sprečiti jaja da se pretvore u kašu. “Stalno mešajte, kako biste osigurali da se jaja ne zalepe”, kaže Guarnašeli.

Kad jaja postignu željeni oblik, odmah ih uklonite sa vatre i prebacite na tanjir. Ako to ne učinite, rizikujete da uništite ono što ste stvorili. Konačno, poslednje pravilo pre klopanja. “Kajganu prevrnem na tanjir tek kada sam spreman da sednem i jedem. Spremanje kajgane je tako jednostavno, ali nikako nije bolje da se jede hladna! “ kaže Guarnešeli.

Postoje dve greške koje ne smete da pravite

U startu grešite ako ne koristite tiganj koji je otporan na lepljenje hrane. Tiganji za koje se jaja lepe će ostaviti najbolji deo kajgane na sebi i vaš užitak neće biti potpun, prenosi Reader’s Digest.

Druga greška je dodavanje mleka kajgani! Ako želite kvalitetnu kajganu najboljeg ukusa, ali i izgleda, dovoljno je da dodate samo malo vode, a mleko će samo da povuče jaja na dno tiganja.

Povezane vesti

  • Korisnik: Mila
    06/06/2020 - 23:05
    Tačno je da je bolje s vodom budu sočnija nego s mlekom
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

                            

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi