Promo
Promo
Promo

Promo

Promo, Foto: Promo

Južnjačka se tajna i dalje krije u rukama domaćica iz Leskovca i okoline koje sasvim sigurno pripremaju ovaj specijalitet na poseban način koji definitivno samom procesu daje umetničku notu.

“Naše bake su nas učile da je tajna u strpljenju i ljubavi koju uložiš u pripremanje ajvara ali naučile su nas i po neku tajnu koja se prenosi sa kolena na koleno koju ne možemo da vam otkrijemo”rekla je baka Ljubica, jedna od učesnica ovogodišnjeg takmičenja.

Promo

Promo

Promo, Foto: Promo

U Leskovcu je u oštroj konkurenciji pobedu odnela ekipa Turističko-ekonomske škole iz Bojnika koja je predvođena omiljenim profesorom uspela da skuva najbolji ajvar i plasira se direktno u finale ali i da osvoji čuveni Smederevac.

“Nismo mogli da verujemo kada smo čuli da se izgovara ime naše škole!Presrećni smo što smo pokazali da umemo da se udružimo i zajedničkim snagama dođemo do pobede. Ovo je jedan drugarski ajvar pre svega!”izjavio je nakon pobede mladi Miloš, jedan od učenika ekipe TES Bojnik.

Promo

Promo

Promo, Foto: Promo

Leskovac važi za prestonicu ajvara, za kraj u kojem uspeva paprika vrhunskog kvaliteta ali i za mesto gurmanluka i sjajnog gostoprimstva.

“Leskovac je na mapi karavana od samog početka, već šestu godinu smo u ovom divnom gradu koji ne prestaje da iznenađuje svojim šarmom. Vesele i razdragane domaćice, nasmejani prolaznici, sjajna hrana i srdačni domaćini. To je ono što krasi Leskovac, pored činjenice da čuvaju majstorski recept za pripremu srpskog kavijara” izjavila je Ljiljana Vukotić, koordinator projekta.

Promo

Promo

Promo, Foto: Promo

Šesta sezona karavana "Izađi mi na teglu", nacionalnog takmičenja u pripremanju ajvara polako se bliži kraju. Juče je u Gradskoj opštini Rakovica održano predposlednje u nizu kvalifikacionih takmičenja pred veliko finale koje će se održati 12. oktobra u Beogradu.

Više informacija na: