Junetina sa paprikom i šampinjonima - "Samo polako, ima još"!
Sastojci:
1 kg junećeg mesa od vrata
1 kašika suvog začina
5 babura paprika
300 gr svežih šampinjona
so i biber, peršunov list
1 čen belog luka
Priprema:
Ja sam koristila kameno posuđe sa poklopcem ali može da se koristi i bilo koja šerpa koja ne lepi.
Meso koje sam ja kupila nije imalo kosti, a ukoliko ima odstraniti. Iseći u šnicle, može čak i kockice posuti suvim začinom, naliti vode da ogrezne pa staviti na jaču vatru poklopljeno da provri.
Nakon 2h dodati iseckanu papriku na kockice, doliti malo vode i ostaviti nekih 10 minuta da se sve zajedno krčka. Za to vreme iseći šampinjone na deblje listiće, dodati mesu i paprici, malo posoliti, pobiberiti, dodati izgnječen beli luk i peršunov list pa sve kuvati na laganoj vatri.
Safta bi trebalo da ima "s prsta". Servirati toplo uz pirinač. Prijatno.
PROČITAJTE JOŠ: