čorba
bakina kuhinja
čorba

bakina kuhinja

čorba, Foto: bakina kuhinja

Sastojci:

- 500 g junećeg mesa,

- 100 g crnog luka,

- 120 g šargarepe,

- 20 g paškanata,

- 15 g celera,

- 420 g krompira,

- 450 g graška,

- so,

- biber,

- origano,

- kim,

- lovorov list,

- peršun,

- 2 l vode + voda za dinstanje i brašno

- mast ili ulje,

- 1 kašika brašna,

- 1 jaje,

- 2 kašike kisele pavlake,

- 1 kašičica senfa.

Priprema:

Crni luk iseckajte, propržite i posolite. Meso isecite na kockice, pa dodajte u luk. Posolite, pobiberite, pa dodajte origano, kim i promešajte. Kada se meso uprži dodajte malo vode. Dinstajte nekih sat vremena. Šargarepu, paškanat, celer, krompir i grašak iseckajte, pa dodajte u meso. Posolite, pa dinstajte 5 minuta. Dodajte vodu (2 l). Kada provri, kuvajte poklopljeno još 40 minuta. Brašno pomešajte sa malo tople vode, pa dodajte u supu, pobiberite. Promešajte i kuvajte još 10-ak minuta.

Jaje posolite, dodajte pavlaku i senf, pa sjedinite. U tu posudu dodajte nekoliko kutlača supe i sve vreme mešajte. Zatim tu smesu ubacite u supu i opet dobro promešajte. Ako je potrebno još začinite. Dekorišite sa malo svežeg peršuna.