Jeftiniju a ukusniju poslasticu nećete naći, a NIKO NEĆE ZNATI šta je unutra!
PROČITAJTE JOŠ:
Evo kako da pripremite ovu torticu, kolač ili čak i mafine - izbor je na vama.
Potrebno je:
Za koru: 3 jaja, 100 g šećera, 100 g čokoladnih napolitanki, 100 g brašna, narendana kora pomorandže, 1 vanilin šećer, 200 ml gustog (grčkog) jogurta, 1 prašak za pecivo, 20 ml ulja.
Za preliv: 100 g čokolade za kuvanje, 3 kašike ulja.
Postupak pripreme:
1. Odvojite belance od žumanaca i ulupajte ih u čvrsti sneg.
2. Čvrstoj smesi od belanaca dodajte žumance, šećer, narendanu koru pomorandže, ulje, jogurt, vanilin šećer i samlevene čokoladne napolitanke. Sve zajedno promešajte.
3. U drugoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo i lagano ih umešajte s ostalim namirnicama.
4. Smesu izlijte u silikonski kalup za kolače (možete napraviti i mafine) i stavite u rernu na 180 °C oko 30 minuta.
5. Na laganoj vatri istopite čokoladu za kuvanje s 3 kašike ulja. Otopljenu čokoladu prelijte preko kolača.