keks, biskvit, slatkiši
shutterstock
keks, biskvit, slatkiši

shutterstock

Foto: shutterstock

Brzo i lako jednim receptom napravite dva različita ukusa biskvita.

Sastojci za biskvite:

3 kafene šolje brašna

1 i po supena kašika praška za pecivo

2 vanilin šećera

3 jaja

1 kafena šolja smeđeg brašna

pola šolje belog šećera

300ml kukuruznog ulja

Za biskvite sa čokoladom i lešnicima:

100 grama čokolade za kuvanje istopljene

100 grama čokolade u komadićima

80 grama izmrvljenih lešnika

Biskvit od badema

Profimedia

Foto: Profimedia

Za biskvite od pomoradže i badema:

1 kašika slatkog od pomorandže

1 kašika cimeta

80 grama izmrvljenog badema

Priprema:

U jednoj činiji pomešajte brašno sa praškom za pecivo i vanilinim šećerom.

U drugoj činiji izmiksajte jaja sa šećerom, pa dodajte ulje. Miksajte još 1 minut. Polako dodajte brašno iz druge činije, i mešajte sve vreme varjačom dok ne dobijete homogenu smesu.

Razdvojite testo na dva jednaka dela. U prvo testo dodajte istopljenu čokoladu i lešnik, dobro izmešajte i kada se testo ohladi ubacite komadiće čokolade.

U drugo testo dodajte narandžinu koru, cimet i badem.

Uzmite kašiku za čaj, umočite je u hladnu vodu i zahvatite male količine testa koje ćete ređati u pleh, ostavljajući malo prostora između (uzmite u obzir da će se raširiti pri pečenju).

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Izvadite dva pleha i postavite pek papir u oba.

U prvi stavite čokoladne biskvite, a u drugi one od badema.

Pecite kolačiće 15-20 minuta. Izvadite ih iz rerne i čekajte da se malo ohlade pre nego što ih servirate.

Testo

Shutterstock

Foto: Shutterstock