Jedan recept, a dva deserta: Poslastica za čisto uživanje
Brzo i lako jednim receptom napravite dva različita ukusa biskvita.
Sastojci za biskvite:
3 kafene šolje brašna
1 i po supena kašika praška za pecivo
2 vanilin šećera
3 jaja
1 kafena šolja smeđeg brašna
pola šolje belog šećera
300ml kukuruznog ulja
Za biskvite sa čokoladom i lešnicima:
100 grama čokolade za kuvanje istopljene
100 grama čokolade u komadićima
80 grama izmrvljenih lešnika
Za biskvite od pomoradže i badema:
1 kašika slatkog od pomorandže
1 kašika cimeta
80 grama izmrvljenog badema
Priprema:
U jednoj činiji pomešajte brašno sa praškom za pecivo i vanilinim šećerom.
U drugoj činiji izmiksajte jaja sa šećerom, pa dodajte ulje. Miksajte još 1 minut. Polako dodajte brašno iz druge činije, i mešajte sve vreme varjačom dok ne dobijete homogenu smesu.
Razdvojite testo na dva jednaka dela. U prvo testo dodajte istopljenu čokoladu i lešnik, dobro izmešajte i kada se testo ohladi ubacite komadiće čokolade.
U drugo testo dodajte narandžinu koru, cimet i badem.
Uzmite kašiku za čaj, umočite je u hladnu vodu i zahvatite male količine testa koje ćete ređati u pleh, ostavljajući malo prostora između (uzmite u obzir da će se raširiti pri pečenju).
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Izvadite dva pleha i postavite pek papir u oba.
U prvi stavite čokoladne biskvite, a u drugi one od badema.
Pecite kolačiće 15-20 minuta. Izvadite ih iz rerne i čekajte da se malo ohlade pre nego što ih servirate.