Pita, pita sa sirom, pecivo
Shutterstock
Pita, pita sa sirom, pecivo

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ova pita sa krompirom i prazilukom je verovatno jedna od najjednostavnijih i najjeftinijih. Ukus joj je fantastičan da s pravom zaslužuje da je napravite.

PROČITAJTE I:

 

Potrebno je:

- 1 praziluk

- 600 g krompira

- ulje

- so, biber

- 1/2 kg gotovih kora

musaka, krompir, jelo, glavno jelo

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Priprema:

Praziluk iseći na tanke krugove, pa ga propržiti i prodinstati na ulju, dodati so i biber i na kraju izrendan krompir, pa sve dobro izmešati.

Pekara, radnica, radnja, pecivo, testo

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Raširiti prvu koru na sto pa je malo premazati uljem. Preko nje staviti drugu koru i po njoj premazati dve kašike fila i jednako rasporediti.

PREPORUČUJEMO:

 

Staviti još dve kore jednu preko druge, zatim savijemo krajeve uvijemo u rolnicu i stavimo u podmazan pleh. Sve tako do utroška materijala. Rolnice premazati uljem i staviti u rernu koju ste uključili na 200 stepeni C pa smanjili na 190 i peći oko 40 minita. U toku pečenja pokriti folijom.

Ćufte u prelivu od jogurta, ručak koji će okupiti vašu porodicu za sto!

AUTOR: Stvarukusa/M.M. DATUM I VREME: 13.09.2019. 08:07 - 13.09.2019. 08:16 Okupite porodicu i uživajte. Foto: Shutterstock Sastojci: Za ćufte: - 500 g mlevenog mesa - 1 glavica crnog luka - 4 čena belog luka - sredina hleba - malo mleka - 2 jajeta - pola kašičice praška za pecivo - brašno - ulje - so, po želji mešavina začina ODUŠEVIĆE VAS UKUS Musaka sa slaninom, najbolja receptura za sve ljubitelje domaće kuhinje!

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić