Ime mu govori sve! Recept za kapkejk punjen belom i crnom čokoladom!
Sastojci: Za kapkejkove (12 komada):
- 200 gr brašna
- 200 gr šećera
- 120 gr kakao praha (prosejanog)
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 120 gr putera
PROČITAJTE I:
- 1 krupno jaja
- 100 ml obranog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 100 ml mlake vode
Za fil:
- 120 gr bele čokolade
- 120 gr rikote ili krem sira
- 30 ml mleka
- 1/ 4 kašičice ekstrakta vanile
PREPORUČUJEMO:
Priprema: Izmešajte brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i so.
Dodajte jaje, puter, mleko i ekstrakt vanile, mutite dok se ne sjedini pa na kraju dodajte toplu vodu.
Pecite u plehu za mafine, prethodno podmazanom i posutom brašnom, na temperaturi od 180 C oko 20 minuta.
Ostavite da se ohladi pa pažljivo izvadite kolače iz pleha.
Otopite na pari belu čokoladu, dodajte mleko pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Umutite krem sir i ekstrakt od vanile pa dodajte otopljenu i ohlađenu belu čokoladu.
Hladite u frižideru oko 2 sata pa špricem punite kolače sa kojih ste oštrim nožićem skinuli vrh.
Vratite vrhove preko fila i malo pritisnite da se svaki kapkejk ponovo "sastavi" u celinu. Dekorišite po želji.
BONUS VIDEO:
Poznati poslastičar otkriva tajnu recepta za najbolju krempitu!