Galete
Shutterstock
Galete

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Hrono galete zbog neutralnog ukusa odlično idu sa svim nadevima: humus, sir, ajvar, a mogu da se jedu i sa slatkim namazima, džemovima i dodacima.

PROČITAJTE I:

 

Sastojci:

- 3 šolje brašna (2 šolje raženog brašna i po 1 šolja heljdinog i speltinog)

- pola šolje pečenog susama

- malo manje od pola kašičice sode bikarbone

- malo limunovog soka

- kašičica soli

- dve kašike ulja (maslinovo, ulje od koštica grožđa ili hladno ceđeno suncokretovo ulje)

- kisela voda u količini da se dobije gustina kao za proju, možda malo gušće.

Straćatela torta sa plazmom, kremasta fantazija za sve uzraste!

AUTOR: Stvarukusa/M.M. DATUM I VREME: 06.08.2019. 08:19 Torta za koju će se tražiti parče više. Foto: Shutterstock, ilustracija Sastojci: - 1l mleka - 200ml vode - 3 kesice goveđeg želatina - 200g kristal šećera - 500ml slatke pavlake - 300g plazma keksa u komadu - 100g mlečne čokolade - 100g bele čokolade (čokolade mogu biti po izboru) Priprema: U jednu veću šerpu istresti mleko i vodu, pa odvojiti između 100 i 150 ml u manju šerpu, ne morate biti precizni.

Postupak:

Sipati kutlačom ili kašikom u toster za galete. Brzo budu gotove i dosta ispadne.

Možete da pomešate brašna koja imate, najbolje speltino, heljdino i ražano po čašu od svakog i čaša i po dve kisele vode, pola praška za pecivo i kašiku psilijuma ako želite.

Prilagodite brašnovodu tako da testo bude malo gušće od testa za proju. Ubacite semenke koje imate (lan, suncokret, golicu ili malo kima). Aparat namažite sa malo putera ili masti. 

SLATKO, JAGODE, DŽEM

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

 

BONUS VIDEO:

Recept za američku pitu s višnjama