IZAZOV ZA DOMAĆICE Gurmanska musaka od kiselog kupusa
Obožavaćete je

POTREBNI SASTOJCI
kiseli kupus - 1 glavica
crni luk - 3 glavice
mleveno meso - 400 g
suvi začin - 1 kašičica
pirinač - 150 g
so - po ukusu
voda - po potrebi
ulje - 200 ml
ZA PRELIVANJE
žumanca - 2 komada
mleko - 100 ml
kisela pavlaka - 200 ml
NAČIN PRIPREME
Na 100 ml zagrejanog ulja upržiti sitno iseckani crni luk dok ne omekša i ne dobije staklastu boju.Dodati mleveno meso, upržiti i začiniti suvim začinom.
U drugu šerpu sipati 100 ml ulja, zagrejati, umešati seckani kupus i dinstati (dolivajući po malo vode).
Zasebno obariti pirinač, procediti ga i posoliti.
Nauljati vatrostalnu posudu (ili pleh, pekač), rasporediti red kupusa, preko naneti fil sa mlevenim mesom, preko mesa naneti pirinač i završiti redom kupusa.
Ručnom žicom za mućenje razmutiti žumanca, dodati mleko, kiselu pavlaku, izmešati i preliti musaku.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Savet: Možete koristiti mešano mleveno meso ili svinjsko-po sopstvenom izboru. Svakako dobijate veoma ukusnu musaku, drugačiju od standardnog načina spremanja musake, ali podjednako ukusnu.
-
Domaći čokoladni kolač, koji je "pokorio" planetu!
25.01.2021. 09:31 -
Najleši Tuti-fruti kolač, iskušenje kome se ne može odoleti!
25.01.2021. 12:00 -
Piletina s testeninom i povrćem u slatkom sosu, užitak koji se pamti!
25.01.2021. 09:00 -
Povezane vesti
-
Napravite hrskavi čips od bundeve brzo i jednostavno
16.02.2020. 12:00 -
Portokalopita: Grčki kolač od pomorandže osvaja svačije čulo ukusa
18.02.2020. 16:00 -
Napravite hleb bez trunke brašna
21.02.2020. 10:00 -
Ova tri napitka regulišu hormone (RECEPT)
19.02.2020. 14:46 -
Uz 5 jednostavnih sastojaka napravite brauni kolačiće
20.02.2020. 00:00