PRIJATNO Fritata sa paprikama kao savršen obrok
Veoma ukusno

POTREBNI SASTOJCI
jaja - 6 komada
paprike - 3 komada, zelene (200 g)
paprika - 1 komad, crvena, velika (100 - 120 g)
paprika - 1 komad, suva, crvena
luk - 1 glavica (200 g)
maslinovo ulje - oko 30 ml
parmezan - 70 g, narendan
pavlaka - 60 g, kisela ili za kuvanje
menta - 3 - 4 sveže grančice (listovi)
bosiljak - 3 - 4 sveže grančice (listovi)
ruzmarin - 1 kašika ili po ukusu (sušen)
so - 1 kašika ili po ukusu
NAČIN PRIPREME
1. Iseckajte na sitno luk i bosiljak, a sveže paprike isecite na velike parčiće. Suvu papriku namrvite. U sve to dodajte ruzmarin i promešajte.
2. Dinstajte u maslinovom ulju 5-7 minuta sa malo soli da omekša povrće i nakon toga procedite od voda koja se ispustila tokom dinstanja.
3. Umutite jaja sa solju i dodajte pavlau, narendan parmezan i listiće sveže mente - iseckane ili cele, ako su mali.
4. Pomešajte povrće sa jajima da budu homogeni i prebacite u obilno namazanu posudu za pečenje, kalup za tart ili tiganj sa metalnom drškom pogodan za pečenje u rerni.
5. Stavite na ringlu na slabu do umerenu vatru na kratko, dok ne pobeli po krajevima, nakon toga gurnite u zagrejanu rernu na 185 stepeni na oko 15 minuta ili dok ne dobije prijatnu preplanulost.
6. Isecite na trouglove i servirajte toplu fritatu.
-
-
Vitaminska bomba od povrća - brzo, ukusno, a tako LEKOVITO!
22.01.2021. 09:32 -
Testenina sa šunkom i pavlakom prelivena sosom od pečuraka (RECEPT)
21.01.2021. 14:56 -
Idealan izbor - Ledeni vetar torta!
22.01.2021. 09:00
Povezane vesti
-
Portokalopita: Grčki kolač od pomorandže osvaja svačije čulo ukusa
18.02.2020. 16:00 -
Napravite hleb bez trunke brašna
21.02.2020. 10:00 -
Ova tri napitka regulišu hormone (RECEPT)
19.02.2020. 14:46 -
Uz 5 jednostavnih sastojaka napravite brauni kolačiće
20.02.2020. 00:00