Francuska svilena pita od koje će vam krenuti voda na usta!
Sastojci za koru:
230 grama krekera
3 kašike istopljenog neslanog maslaca
Za fil:
260 grama šećera
4 velika jaja
230 grama otopljene čokolade za kuvanje
2 kašičice ekstrakta vanile
140 grama neslanog maslaca otopljenog na sobnoj temperaturi
2 kašike slatke pavlake
4 kašičice šećera u prahu
Pročitajte još:
Za preliv:
1 šoljica slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
čokoladne mrvice ili kakao prah za ukras
Priprema:
Zagrejte rernu na 250 Celzijusa i pouljite pleh.
Stavite krekere u blender i meljite dok ne dobijete prah. Dodajte rastopljeni maslac i promešajte, te stavite smesu u pleh. Pecite 10 minuta.