KREMASTA FANTAZIJA, TOPI SE U USTIMA Francuska svilena pita od koje će vam krenuti voda na usta!

Recept će vas oduševiti, a bogatstvo ukusa koje nudi ova poslastica nateraće vas da je pravite stalno

Čokoladna pita, slatkiš, desert
Foto: Shutterstock, ilustracija

Sastojci za koru:

230 grama krekera
3 kašike istopljenog neslanog maslaca

Za fil:

260 grama šećera
4 velika jaja
230 grama otopljene čokolade za kuvanje
2 kašičice ekstrakta vanile
140 grama neslanog maslaca otopljenog na sobnoj temperaturi
2 kašike slatke pavlake
4 kašičice šećera u prahu

 

Za preliv:

1 šoljica slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
čokoladne mrvice ili kakao prah za ukras

Priprema:

Zagrejte rernu na 250 Celzijusa i pouljite pleh.
Stavite krekere u blender i meljite dok ne dobijete prah. Dodajte rastopljeni maslac i promešajte, te stavite smesu u pleh. Pecite 10 minuta.

Ostavite da se potpuno ohlade. U šerpicu umutite jaja i šećer, te kuvajte stalno mešajući. Dodajte čokoladu i vanilu i miešajte dok smesa ne postane glatka. Ostavite da se ohladi. U drugu posudu mikserom umutite puter dok ne postane penast. Postepeno dodajte ohlađenu čokoladnu smessu i mutite najvećom brzinom pet minuta. Izlijte smesu na testo i ravnomerno rasporedite. Ostavite da odstoji u frižderu šest sati. Preliv napravite uz pomoć električnog miksera. Slatku pavlaku, šećer i vanilu mešajte dok ne dobijete čvrstu smesu. Stavite preko i ukrasite čokoladnim mrvicama ili kakao prahom.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi