Fantastična čokoladna torta, ljubav u svakom zalogaju!
Sastojci:
Dve šolje šećera
Dve kašičice ekstrakta vanile
Kašičica praška za pecivo
Kašičica cimeta
Za fil:
220 grama krem sira
40 grama putera
60 grama čokolade
150 grama šećera u prahu
Kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Pleh podmažite i obložite papirom za pečenje.
U većoj posudi pomešajte šećer i brašno, pa odložite sa strane. Pomešajte puter, vodu i kakao u tiganju i stavite ga na vatru srednje jačine. Pustite da provri, uz konstantno mešanje, kako bi se puter istopio.
Sklonite sa vatre, pa u to dodajte mešavinu brašna i šećera, promešajte da se sve sjedini. Ostavite da se prohladi 15-ak minuta, pa u to dodajte pavlaku, jaja, ekstrakt vanile, prašak za pecivo i cimet. Sve dobro izmešajte i nalijte u pleh, pa pecite oko 25-30 minuta.
Dok se kora hladi, napravite fil.
Umutite krem sir i puter dok ne dobijete kremastu smesu. Zatim u to dodajte rastopljenu čokoladu, postepeno sipajte i šećer u prahu, i umutite. Dodajte ekstrakt vanile, pa premažite preko kore i po želji ukrasite.