OTKRIVENA TAJNA Evo kako da napravite savršeno jaje na oko! Potrebno je jednu stvar da uradite!

Jaje na oko na ovaj način možete da stavite preko kriške hleba i uživate u sendviču bez bojazni da će vam se žumance razliti, a ukus je neverovatan

Jaje na oko
Foto: Shutterstock

Jaje na oko je kod mnogih ljudi idealan obrok za doručak jer će vam dati energiju za dnevne aktivnosti i bićete siti.

 

Ali nekada nam jednostavno ne uspeva dobro, pa nam se žumance razlije. Kako biste sprečili to i napravila savršeno jaje, postoje određene cake. Ključ je zapravo o vodi.

 

Zagrejte kašiku maslinovog ulja na tiganju, a onda pažljivo razbijte jaje i sipajte malo vode.

Jaje, belance
Foto: Profimedia

Poklopite tiganj poklopcem i pustite da se peče minut, dva. Na tajn način jaje će se ravnomerno ispeći, a žumance se neće razliti. Osim toga, nećete uprskati uljem šporet.

Kuvano jaje
Foto: Profimedia

Podignite poklopac nakon 90-ak sekundi i proverite je li belance dobro isrpženo.

Stavite jaje na tanjir i lagano prstom pritisnite žumance.

Povezane vesti

  • Korisnik: Miloš K
    05/04/2019 - 08:12
    Za "sendvič sa jajetom" je mnogo bolje da jaje ispržite sa obe strane - kao palačinku. Tada nema šta da vam se razlije jer je i žumance potpuno (is)pečeno.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

                            

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi