Jaje na oko
Shutterstock
Jaje na oko

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Jaje na oko je kod mnogih ljudi idealan obrok za doručak jer će vam dati energiju za dnevne aktivnosti i bićete siti.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Ali nekada nam jednostavno ne uspeva dobro, pa nam se žumance razlije. Kako biste sprečili to i napravila savršeno jaje, postoje određene cake. Ključ je zapravo o vodi.

 

Zagrejte kašiku maslinovog ulja na tiganju, a onda pažljivo razbijte jaje i sipajte malo vode.

Jaje, belance

Profimedia

Foto: Profimedia

Poklopite tiganj poklopcem i pustite da se peče minut, dva. Na tajn način jaje će se ravnomerno ispeći, a žumance se neće razliti. Osim toga, nećete uprskati uljem šporet.

Kuvano jaje

Profimedia

Foto: Profimedia

Podignite poklopac nakon 90-ak sekundi i proverite je li belance dobro isrpženo.

Stavite jaje na tanjir i lagano prstom pritisnite žumance.

Komentari (1)

Miloš K

05.04.2019 08:12

Za "sendvič sa jajetom" je mnogo bolje da jaje ispržite sa obe strane - kao palačinku. Tada nema šta da vam se razlije jer je i žumance potpuno (is)pečeno.