Džem, šljive, džem od šljiva
Shutterstock, ilustracija
Džem, šljive, džem od šljiva

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Potrebno je: 5 kg zrelih šljiva; 1/2 kg šećera; rum.

PROČITAJTE I:

 

 

Priprema: Šljive dobro oprati i očistiti od koščica. Staviti u šerpu i staviti na ringlu da provre. Kuvajte dok šljive dobro ne proključaju. Za to vreme uključite rernu na 250 stepeni C. Kad šljive dobro provre prebacite ih u širu šerpu i ubacite u rernu.

Džem, šljive, džem od šljiva

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Kuvajte oko 3 sata uz povremeno mešanje. Na polovini kuvanja dodajte šećer i dobro izmešajte. U koliko volite slađe dodajte više šećera ili ako su šljive kisele.

PREPORUČUJEMO:

 

Džem je gotov kad se vidi dno šerpe kad povučete varjačom po dnu. Dodati po želji vanilin šećer ili ruma.

Džem, šljive, džem od šljiva

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Sipati vreo u tregle zatvarati metalnim zatvaračima i okretati tegle naopako.

Ostaviti tako da se ohlade i vratiti tegle i poređati u police sa ostalom zimnicom.

Švarcvald kolač, recept bolji od torte kao iz najslađih snova!

AUTOR: Coolinarka/M.M. DATUM I VREME: 20.08.2019. 08:31 - 20.08.2019. 08:42 Švarcvald torta je mnogima omiljena poslastica, ali njena priprema zahteva i vreme i umeće. Srećom, postoji i jednostavnija varijanta.

 

BONUS VIDEO:

Beograđani su nam otkrili kakav tip žene žele, ne zanima ih domaćica!