Džejmi Oliver otkriva kako da napravite testeninu samo od brašna i vode
Džejmi Oliver podučavao je gledaoce svog kulinarskog šoua "Nastavi da kuvaš" i "Nastavi" tome kako da naprave testeninu samo od brašna i vode, sada kada u pandemiji koronavirusa nema brojnih namirnica.
TV kuvar napravio je emisiju kao brzi odgovor na covid-19, želeći da pomogne onima koji su ostali kod kuće da kuvaju sa ono malo namirnica koje imaju.
Svakako u svaki obrok dodajte sastojke koje nađete u vašoj vitrini, uključujući konzervirani pasulj, konzervirani paradajz i pirinač.
U prvoj epizodi kuvar je odmah počeo da sprema svoj brzi čili recept, koristeći sastojke koje ima gotovo svako domaćinstvo: konzervirani pasulj, konzervirani paradajz, svežu papriku, začine i pirinač. Zatim je brzo prešao na pravljenje testenine ... za koju vam zaista treba samo jedan artikal.
Metoda je jednostavna, pa je sledite i uživajte:
1. Dodajte brašno u posudu (količina zavisi od broja ljudi za koje kuvate)
2. Dodajte malo vode.
3. Pomešajte dva sastojka zajedno viljuškom - ako je previše lepljivo, dodajte više brašna.
4. Kada postane sjajna i ne previše lepljiva, tad je skoro gotova.
6. Pospite još malo brašna i ponovo rolajte.
7. Kada postane sjajna i ne bude lepljiva, gotova je.
8. Testeninu isecite na kriške debljine pola centimetra.
9. Pritiskajte je rukama.
10. Ubacite je u kipuću vodu!
Jednostavnije ne može biti.
Džejmi je osmislio dva odvojena sosa za testenine, jednu koju je nazvao "grašak", drugi jednostavni sos od paradajza i karbonaru. Recept za ovu domaću testeninu osmislio je nakon što su mnogi ljudi panično pokupovali mnoge neophodne namirnice...