Napravite sami domaći Magnum sladoled
Sastojci:
štapići za sladoled
500 ml mleka
2 kašike šećera
60 g kukuruznog skroba
1 kašika ekstrakta vanile
100 g bele čokolade
100 g grčkog jogurta
Za preliv:
300 g crne čokolade (može i mlečna)
seckani bademi
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, kukuruzni skrob, vanilu, šećer i promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, a zatim dodajte belu čokoladu. Promešajte i dodajte grčki jogurt. Opet sve lepo promešajte i sipajte u tetrapak od mleka koji ste prethodno malo isprali i isekli vrh. Skalpelom ili tanjim nožem na užoj strani tetrapaka napravite mali rez i stavite štapiće. Pokrijte folijom i ostavite u zamrzivač preko noći.
Za preliv: Otopite čokoladu i dodajte seckane bademe. Ostavite da se malo prohladi.
Nožem isecite tetrapak između štapića i uklonite višak tako da dobijete sladoled na štapiću. Zatim umočite u čokoladu i stavite u zamrzivač još nekih pola sata.