PRAVO ITALIJANSKO PREDJELO Domaći BRUSKETI, pripremite ih na JEDNOSTAVAN način i to uz pomoć BAJATOG HLEBA!

Italijani obožavaju ovo predjelo, a i vama može poslužiti kad imate iznenadne goste ili ne znate šta biste mogli da prezalogajite.

ručak
Foto: Shutterstock

Brusketi su jedno od omiljenih italijanskih predjela. Odlični su užinu ili laganiji obrok. Brzo se spremaju, te su odlični za žurke, druženje sa prijateljima ili kada dođu nenajavljeni gosti.

 

Sastojci:

- kriške hleba ili tosta po izboru

- maslinovo ulje

- bosiljak

- paradajz

Po izboru: beli luk, so

 

Priprema:

Kriške hleba premažite maslinovim uljem i poređajte na pek papir. Pecite 6 minuta na 180 stepeni. Za to vreme, iseckajte paradajz i pomešajte ga sa bosiljkom, malo balzamika i po izboru belim lukom. Kada izvadite hleb iz rerne, rasporedite smesu na kriške. Vratite u rernu na još 6 minuta.

Prijatno!

Brusketi
Brusketi, Foto: Profimedia

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi