Domaće krofne po bakinom receptu - brzo i slatko zadovoljstvo!
Za ukusne krofne koje definitvno vraćaju u detinjstvo treba vam malo strpljenja, a ukus obećava.
Potrebno je:
1 kg brašna (tip 400 meko)
600 ml mleka
1 pakovanje kvasca (50 g)
3 ravne kašike masti (ili zejtina)
4 ravne kašike šećera
1 kašičica soli
2 kašičice šećera za kvasac
2 žumanca
Priprema:
Posle 30-ak minuta testo ponovo malo premesiti bez dodavanja brašna i rastanjiti na debljinu manju od 1 cm (od prilike 7-8 mm).
Čašom vaditi krofne, pa ostaviti da odstoje sa svake strane po 5 minuta. Za to vreme zagrejati ulje na umerenoj temperaturi. Pre prženja krofne još malo blago rastanjiti oklagijom i ostaviti da malo odmore.
Kada se krofne stavljaju u ulje bitno je da ona strana koja je bila na stolu sada bude gore.
Gotove krofne uvaljati u prah šećer i poslužiti tople.
PROČITAJTE JOŠ