Sitni kolači
Shutterstock
kolač bajadera kikiriki

printscreen

Foto: printscreen

Sastojci:

- 9 kašika vode

- 200 g šećera

- 150 g mlevenih oraha, badema ili lešnika

- 250 g mlevenog keksa

- 170 g maslaca

- 100 g čokolade za kuvanje

PROČITAJTE I:

 

Za glazuru:

- 100 g čokolade za kuvanje

- malo ulja

Čokolada

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Priprema:

U lonac dodajte vodu i šećer i zagrejte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte maslac, sklonite s vatre i mešajte dok se ne otopi. Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i keks a onda mešajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.

Dobijenu masu podelite na dva jednaka dela. Čokoladu otopite na pari i umešajte je u prvi deo mase. Na poslužavnik stavite masni papir za pečenje i prebacite prvi deo mase (sa čokoladom) i rukama oblikujte kvadar, pa gornji deo i rubove poravnajte nožem.

PREPORUČUJEMO:

 

Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto. Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja i prelijte bajaderu. Bajaderu ostavite u frižideru da se stegne, a sutradan je iseckajte na kockice i poslužite.

Domaćica, spremanje, torta, kuvanje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

BONUS VIDEO:

Alo analiza otkriva koliko dece ćete imati