Čorba od pileće džigerice
Shutterstock
Čorba od pileće džigerice

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sastojci:

- 500 g telećeg vrata sa koskom

- 1 glavica luka

- 1 veza zeleni (šargarepa i peršun)

PROČITAJTE I :

 

- 1 mali koren celera

- pola veze peršuna

- 30g putera

Pavlaka, sir, namaz, kajmak

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

- 2 kašike ulja

- 100g kisele pavlake

- 1 žumance

- so i biber

PREPORUČUJEMO:

 

Priprema:

Luk iseckati sitno, posuti kašičicom soli, pa dinstati na mešavini putera i ulja, na tišoj vatri, dok ne omekša, ali da ostane beo. Za to vreme meso odvojiti od koske i iseći ga na kockice, što sitnije. Spustiti meso i koske preko omekšalog luka, sipati jednu čašu vode, dodati dve kašičice soli i pola kašičice bibera, i na najtišoj vatri dinstati sve na kratkom saftu, kao gulaš, skroz poklopljeno, oko sat i po, uz povremeno mešanje. Ako primetite da je sva voda uvrila - dodajte još malo, tako da je stalno ima na dnu.

Crni luk

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Šargarepu oguliti, deo ostaviti u komadima, deo iseckati na kolutiće. Koren peršuna oguliti i ostaviti ucelo. Celer oguliti i iseći na najsitnije kockice. Kad je meso gotovo, dodati povrće i malo vode, pa zajedno dinstati još pola sata, poklopljeno. Nakon tog vremena sve naliti sa 1.5 do 2 litra vode.

Kad provri kuvati desetak minuta i izmaći sa ringle. Probati, dodati soli i bibera ako treba. Izvaditi koren peršuna i koske. Sa kostiju skinuti meso, ako ga još ima, pa vratiti u čorbu.

Celer peršun

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Kiselu pavlaku razmutiti sa jednim žumancetom i malo tečnosti od čorbe, pa sipati u čorbu i promešati. Na kraju dodati sitno seckan list peršuna. Po želji, može se dodati i malo soka od limuna, odmah, ili pri serviranju.

Prijatno!

Pužići sa cimetom, fino i mekano testo za slatki užitak!

AUTOR: Žena/M.M. DATUM I VREME: 16.09.2019. 08:17 - 16.09.2019. 08:41 Slatki zalogaji koje će obožavati i deca i odrasli! Foto: Shutterstock, ilustracija Sastojci: - brašno oko 1 kg - mlaka voda 500 ml - kvasac 25 g - ulje 200 ml - šećer 40 g - so 30 g I još: - cimet 1 kesica - šećer 100-150 g šećera - susam 1 jaje TOPI SE U USTIMA Kremasta kapućino torta, jeftina a brza priprema poslastice koju će vaši najmiliji obožavati!

 

BONUS VIDEO:

Najbolje obučen muškarac u Srbiji