Hrana, pogača, brusketi, ručak
Shutterstock, ilustracija
Hrana, pogača, brusketi, ručak

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Potrebno je:

500 g mekog brašna
25 g kvasca
400 ml vode
1 kašika ulja
2 ravne kašičice soli
350 g svežeg paradajza ili
200 g kuvanog parajza
30 g kapra (ako imate, može i bez)
100 g crnih maslinki
100 g pančete ili slanine
250 g mocarele

PROČITAJTE JOŠ:

 

Podmažite pleh uljem, stavite testo i rukama ga razbucite do ivica. Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Premažite površinu testa maslinovim uljem, stavite masline očišćene od koščica, svež paradajz isečen na kocke i kapar. Pospite origanom i sveže mlevnenim crnim biberom. Prelijte sa malo ulja i pecite oko pola sata.

Isecite mocarelu na komadiće i rasporedite po pogači. Pospite susamom. Vratite u rernu i ostavite još nekoliko minuta dok ne ispari tečnost od mocarele. Kada je pogača gotova, stavite je na drveni tanjir, prekrijte je tankim komdićima pančete i odmah poslužite.