RUČAK, JELO, BORANIJA
youtube.com/printscreen
RUČAK, JELO, BORANIJA

youtube.com/printscreen

Foto: youtube.com/printscreen

Boranija sa dimljenom slaninom i tikvice sa dimljenom slaninom, pa sve zajedno. Dva variva u jednom, osim slanine možete dodati bilo koje prodimljeno meso, da se dobije veoma ukusno jelo.

Sastojci:

500 gr boranije
650 gr tikvica
450 gr dimljene slanine
2 glavice crnog luka
1 šargarepa
1 čen belog luka
200ml paradajz soka
120 ml ulja
500 ml vode
majčina dušica
biber
2 lorbel lista
soli po ukusu

boranija

Freepik/freepik

Foto: Freepik/freepik

Priprema:

Propržite iseckanu slaninu na ulju pa je izvadite, a ulje ostavite.
Na ulje dodajte sitno iseckan crni luk pa ga prodinstajte 10ak minuta.
Zatim dodajte iseckanu šargarepu, dodajte malo vode pa ostavite da se sve zajedno dinsta još 10 minuta.
Nakon toga vremena vratite slaninu, pa dodajte boraniju i tikvice, nalijte vode, dodajte lorber i posolite, pa ostavite da se krčka sat vremena.
15 minuta pred kraj dolijte pardajz sok i sitno iseckan beli luk.
Na kraju dodajte malo bibera i majčinu dušicu, može i peršun pa probajte i dosolite ako je potrebno.
Poslužite toplo.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

dudili

15.10.2020 14:23

Tikvice, lorber, majčina dušica sve to ne ide u boraniju!!!