PUNJENI LUK?! Da! Isprobajte ovaj specijalitet nezaboravnog ukusa (RECEPT)
Zaboravite na punjene paprike i tikvice...

Žene su navikle da pune paprike, krompir i tikvice, ali to sve može da se uradi i sa lukom.
Sastojci:
4 velike glavice crvenog luka (može i crni)
so, biber
1 crvena paprika
400 g junećeg mlevenog mesa
1 kašičica majorana
1 kašika ulja
200 ml supe od kocke
kačkavalj za posipanje

Priprema:
1. Skinuti ljusku s luka i odseći kapice. Izdubiti ga kašičicom da ostane zidić debeo oko pola centimetra. Izdubljenu sadržinu luka sitno iseckati. Ono što je ostalo kao posudica za punjenje kuvati u ključaloj slanoj vodi oko dva minuta, pa procediti i ostaviti na rešetki da se dobro ocedi.
2. Sitno iseckati papriku, pa je dodati mesu, zajedno s prethodno iseckanim lukom. Dodati so, biber i izmešati.
3. Zagrejati rernu na 180 stepeni, napuniti luk mesom i poklopiti ga kapicama. Sipati ulje u posudu za pečenje i položiti luk. Naliti ključalom supom i peći 30-40 minuta.
4. Pred kraj pečenja jelo posuti rendanim kačkavaljem. Poslužiti uz pirinač.
-
Monte kolač, tako jednostavan za napraviti!
25.02.2021. 09:00 -
Domaći burek, ukus koji nećete dobiti u pekari!
25.02.2021. 09:00 -
Kocke od makarona, ovo morate probati
25.02.2021. 09:30 -
Bela nutela, bez šećera - krem koji će deci postati najdraži!
25.02.2021. 09:32
Povezane vesti
-
-
Pita sa sirom bez kora - sigurno će vam se svideti! (RECEPT)
18.01.2020. 19:20 -
Evo kako najbolje da iskoristite pileće belo meso! (RECEPT)
20.01.2020. 11:11 -
Uzmeš prašak za pecivo, pomešaš sa sodom i gurneš dole...
20.01.2020. 17:05