Da! Isprobajte ovaj specijalitet nezaboravnog ukusa (RECEPT)
Žene su navikle da pune paprike, krompir i tikvice, ali to sve može da se uradi i sa lukom.
Sastojci:
4 velike glavice crvenog luka (može i crni)
so, biber
1 crvena paprika
400 g junećeg mlevenog mesa
1 kašičica majorana
1 kašika ulja
200 ml supe od kocke
kačkavalj za posipanje
Priprema:
1. Skinuti ljusku s luka i odseći kapice. Izdubiti ga kašičicom da ostane zidić debeo oko pola centimetra. Izdubljenu sadržinu luka sitno iseckati. Ono što je ostalo kao posudica za punjenje kuvati u ključaloj slanoj vodi oko dva minuta, pa procediti i ostaviti na rešetki da se dobro ocedi.
2. Sitno iseckati papriku, pa je dodati mesu, zajedno s prethodno iseckanim lukom. Dodati so, biber i izmešati.
3. Zagrejati rernu na 180 stepeni, napuniti luk mesom i poklopiti ga kapicama. Sipati ulje u posudu za pečenje i položiti luk. Naliti ključalom supom i peći 30-40 minuta.
4. Pred kraj pečenja jelo posuti rendanim kačkavaljem. Poslužiti uz pirinač.