Švapske ćufte
promo
Pikantne ćufte

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sastojci:

1 kg krompira,

200 g sira,

2 glavice luka,

4 jaja,

prstohvat mirođije,

prstohvat mlevene paprike,

brašno za valjanje,

ulje za prženje.

PROČITAJTE I:

Uštipci, uštipak,

Shutterstock, ilustracija

 

Priprema:

Krompir oljuštite, isecite i skuvajte. Ocedite ga i stavite u posebnu posudu. Kuvanom krompiru dodajte sir, rendani luk, jedno jaje i po prstohvat mirođije i mlevene paprike, pa sve lepo izmešajte, gnječeći krompir viljuškom.

PROČITAJTE JOŠ I:

 

U posebnu činiju stavite brašno, a u drugoj umutite preostala jaja. Spremite tiganj sa uljem - sipajte ulje da pokrije dno, jer dok se krompir prži, upiće mast.

 

krompir

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Od smese kidajte komade i formirajte ćuftu, uvaljajte prvo u brašno, pa u jaja. Pržite dok ne porumeni.

Možete da poslužite uz paradajz sos, otopljeni sir, svežu salatu...

Prijatno!

PREPORUČUJEMO:

Salata, kuvana jaja

Shutterstock